OBIADY GOTUJEMY DO DNIA 10.06.2022R.
 PROSZĘ O PILNY KONTAKT TELEFONICZNY  W SPRAWIE ODPŁATNOŚCI ZA OBIADY DO DNIA 03.06.2022R.

REZYGNACJA Z OBIADÓW MUSI BYĆ ZGŁASZANA BEZPOŚREDNIO DO INTENDENTA PRZED ROZPOCZĘCIEM KOLEJNEGO MIESIĄCA. W PRZECIWNYM RAZIE DZIECKO BĘDZIE LICZONE DO POSIŁKÓW, ZA KTÓRE RODZIC BĘDZIE MUSIAŁ ZAPŁACIĆ.
 
 

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE:

     1. KWOTA ZA JEDEN OBIAD TO 5 ZŁ

     2. RODZIC MA OBOWIĄZEK POINFORMOWAĆ INTENDENTA O REZYGNACJI Z OBIADÓW SWOJEGO DZIECKA. 

     3. BRAK WPŁATY ZA OBIADY DO DZIEWIĄTEGO DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA SPOWODUJE SKREŚLENIE DZIECKA Z LISTY OSÓB JEDZĄCYCH POSIŁEK.

     4. WPŁATY, KTÓRE BĘDĄ WPŁACANE PO TERMINIE, NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ W DANYM MIESIĄCU I DZIECKO NIE BĘDZIE MOGŁO KORZYSTAĆ Z POSIŁKU.       

         WPŁATA BĘDZIE LICZONA OD KOLEJNEGO MIESIĄCA.

 

WSZELKIE INFORMACJE
od 7.00 do 14.00 pod numerem telefonu 533 555 401

 

NIEOBECNOŚĆ DZIECKA NA POSIŁKU:
zgłaszamy do 7.30 pod numerem telefonu 533 555 401
 

 

 

JADŁOSPIS

 

30.05. - 03.06.2022 r.

PONIEDZIAŁEK

30.05.2022r.

 

Zupa z zielonych warzyw z ziemniakami 400ml, gulasz mięsno warzywny z makaronem 370g, surówka z kiszonej kapusty 150g, woda z sokiem owocowym 250ml 
(1,3,7,9,10)

WTOREK

31.05.2022r.

 

Rosół z makaronem 400g, ziemniaki z koperkiem 200g, bitki wieprzowe w sosie własnym 100g, buraczki czerwone 100g, woda 250ml
(1,3,7,9,10)

ŚRODA

01.06.2022r.

 

Żurek z kiełbasą boczkiem i ziemniakami 400g, naleśniki z białym serem 300g,
owoc, woda 250ml.
(1,3,7,9,10)

CZWARTEK

02.06.2022r.

 

Zupa pomidorowa z makaronem gwiazdki 400g, kotlet schabowy 100g, ziemniaki ze szczypiorkiem 200g, mizeria 100g, woda 250ml 
(1,3, 7,9,10)

PIĄTEK

03.06.2022r.

Zupa koperkowa z ziemniakami  400g, kurczak w sosie pieczarkowym z warzywami 150g, ryż 60g, woda z sokiem owocowym 250ml 
 (1,3, 7,9,10)

 

SMACZNEGO!!!

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten; 2 - Skorupiaki i produkty pochodne; 3  - Jaja i produkty pochodne; 4 – Ryby i produkty pochodne; 5 - Orzeszki ziemne (arachidowe); 6 - Soja i produkty pochodne; 7 - Mleko i produkty pochodne; 8 – Orzechy; 9 - Seler i produkty pochodne; 10 - Gorczyca i produkty pochodne; 11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;  12 - Dwutlenek siarki; 13 – Łubin; 14 – Mięczaki
 
Przyprawy stosowane do przyrządzania potraw:

ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,  zioła prowansalskie, papryka mielona, czosnek granulowany, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz, kurkuma, lubczyk, rozmaryn, estragon, tymianek, jarzynka bez soli, imbir ,papryka wędzona ,cynamon ,goździki, jarzynka bez soli.

 

 

OPŁATY ZA OBIADY - na konto

Gmina Sosnowiec

73 1020 2313 0000 3502 0579 6992

Wpłaty za obiady należy dokonać do 9 dnia każdego miesiąca.

Brak wpłaty spowoduje naliczanie odsetek ustawowych za każdy dzień zwłoki.

Dokonując wpłaty proszę podać dane:
imię i nazwisko ucznia, szkołę oraz za ile obiadów i za jaki miesiąc dokonuje się wpłaty.