Profil biologiczno-chem.

 

 

 

Profil matematyczny

Profil prawno-politologiczny

Profil językowy

Profil medialny

Profil dwujęzyczny

 

OBIADY RUSZAJĄ OD 13.09.2021r.

 
WSZYSTKIE KLASY PIERWSZE ORAZ KL 2A i KL 2B  JEDZĄ OBIAD O GODZ 11.25
POZOSTAŁE KLASY O GODZINIE 12.30
 
 

NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE:

     1. KWOTA ZA JEDEN OBIAD TO 5 ZŁ

     2. RODZIC MA OBOWIĄZEK POINFORMOWAĆ INTENDENTA O REZYGNACJI Z OBIADÓW SWOJEGO DZIECKA. 

     3. BRAK WPŁATY ZA OBIADY DO DZIEWIĄTEGO DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA SPOWODUJE SKREŚLENIE DZIECKA Z LISTY OSÓB JEDZĄCYCH POSIŁEK.

     4. WPŁATY, KTÓRE BĘDĄ WPŁACANE PO TERMINIE, NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ W DANYM MIESIĄCU I DZIECKO NIE BĘDZIE MOGŁO KORZYSTAĆ Z POSIŁKU.       

         WPŁATA BĘDZIE LICZONA OD KOLEJNEGO MIESIĄCA.

 

WSZELKIE INFORMACJE
od 7.00 do 14.00 pod numerem telefonu 533 555 401

 

NIEOBECNOŚĆ DZIECKA NA POSIŁKU:
zgłaszamy do 7.30 pod numerem telefonu 533 555 401
 

 

 

JADŁOSPIS

 

20.09. - 24.09.2021 r.

PONIEDZIAŁEK

20.09.2021r.

 

Barszcz ukraiński  na maśle 400ml,  tagliatelle ze szpinakiem posypane serem żółtym 300g, woda z sokiem 250ml.
(1,3,7,9,10)

WTOREK

21.09.2021r.

 

Zupa koperkowa na maśle z makaronem 400g, ziemniaki ze szczypiorkiem 200g, kotlet schabowy 100g, surówka z marchwi, jabłek 100g, woda z cytryną 250ml.
(1,3,7,9,10)

ŚRODA

22.09.2021r.

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami 400g, potrawka drobiowa z cukinią, papryką 170g ryżem 60g, woda z miodem 250ml owoc.
 (1,3, 7,9,10)

CZWARTEK

23.09.2021r.

 

Krem z pora na maśle z grzankami 400g, kotleciki rybno-warzywne 200g, ziemniaki ze szczypiorkiem 200g, surówka z czerwonej kapusty 150g, woda z sokiem 250ml.
 (1,3,4, 7,9,10)

PIĄTEK

24.09.2021r.

Krem z pieczarek z zacierką 400ml, pulpety w sosie pomidorowym 150g, ziemniaki 200g, soczek owocowy 200ml, owoc.
(1,3, 7,9,10)

 

SMACZNEGO!!!

 

Informacja o alergenach przekazana jest w oparciu o Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
 
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten; 2 - Skorupiaki i produkty pochodne; 3  - Jaja i produkty pochodne; 4 – Ryby i produkty pochodne; 5 - Orzeszki ziemne (arachidowe); 6 - Soja i produkty pochodne; 7 - Mleko i produkty pochodne; 8 – Orzechy; 9 - Seler i produkty pochodne; 10 - Gorczyca i produkty pochodne; 11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;  12 - Dwutlenek siarki; 13 – Łubin; 14 – Mięczaki
 
Przyprawy stosowane do przyrządzania potraw:

ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano,  zioła prowansalskie, papryka mielona, czosnek granulowany, sól o obniżonej zawartości sodu, pieprz, kurkuma, lubczyk, rozmaryn, estragon, tymianek, jarzynka bez soli, imbir ,papryka wędzona ,cynamon ,goździki, jarzynka bez soli.

 

 

OPŁATY ZA OBIADY - na konto

Gmina Sosnowiec

73 1020 2313 0000 3502 0579 6992

Wpłaty za obiady należy dokonać do 9 dnia każdego miesiąca.

Brak wpłaty spowoduje naliczanie odsetek ustawowych za każdy dzień zwłoki.

Dokonując wpłaty proszę podać dane:
imię i nazwisko ucznia, szkołę oraz za ile obiadów i za jaki miesiąc dokonuje się wpłaty.